Isikuandmete töötlemise tingimused

Isikuandmete töötlemise tingimused
Kehtivad alates 7.10.2024

1. ÜLDSÄTTED
Käesolevad isikuandmete töötlemise tingimused selgitavad, millistel eesmärkidel ja õiguslikel alustel Nuti Grupp OÜ (edaspidi ka Nuti Grupp või meie) kui isikuandmete vastutav töötleja kogub ja töötleb isikuandmeid ning millised on seejuures andmesubjektide õigused. Andmesubjekt (edaspidi ka teie) on Isikuandmete töötlemise ­tingimuste mõistes Nuti Grupi paber- või digiväljaande tellija, veebilehtede (www.nutigrupp.ee ja www.ristsonad.ee) külastaja või registreeritud kasutaja, müügikeskkonna (www.nutigrupp.ee ja www.tellimine.ee) kasutaja, kampaanias või auhinnamängus osaleja ning muu füüsiline isik, kelle isikuandmeid me töötleme.

2. ISIKUANDMETE VASTUTAV TÖÖTLEJA ON:
Nuti Grupp OÜ
registrikood 14610400
aadress Tartu mnt 74, 10144 Tallinn
kontaktid: 5611 1023, nuti@nutigrupp.ee
veebilehed www.nutigrupp.ee, www.ristsonad.ee

3. ISIKUANDMETE TÖÖTLEMISE PÕHIMÕTTED
3.1. Seaduslikkus ja läbipaistvus – töötleme isikuandmeid seaduslikul, õiglasel ja läbipaistval viisil.
3.2. Eesmärgipärasus – kogume isikuandmeid täpselt ja selgelt kindlaks määratud ning õiguspärastel eesmärkidel. Töötlemise eesmärkide muutmine võib tuleneda õigusaktidest või teie loast. Muudatustest teavitame teid eelnevalt.
3.3. Minimaalsus – tagame, et töödeldavad isikuandmed on asjakohased, olulised ja piiratud sellega, mis on vajalik nende töötlemise eesmärgi seisukohalt.
3.4. Õigsus – tagame, et isikuandmed on õiged ja ajakohased. Töötlemise seisukohast ebaõiged isikuandmed kustutame või parandame viivitamata.
3.5. Säilitamise piirang – järgime isikuandmete säilitamisel nende töötlemise vajadust, st andmeid, mis võimaldavad füüsilise isiku tuvastamist, hoitakse alles seni, kuni see on vajalik töötlemise eesmärgi saavutamiseks. Säilitamise tähtaja määramisel järgime õigusaktide nõudeid, siduvates lepingutes kokkulepitut või tugineme tähtaja määramisel oma õigustatud huvile.
3.6. Usaldusväärsus ja konfidentsiaalsus – töötleme isikuandmeid viisil, mis tagab nende nõuetekohase turvalisuse, sealhulgas kaitseme loata või ebaseadusliku töötlemise eest ning juhusliku kaotamise, hävimise või kahjustumise eest. Hoiame kõik töödeldavad isikuandmed konfidentsiaalsena ja kaitseme isikuandmeid ebaseaduslikult kolmandate isikute kätte sattumise eest tõhusate turvameetmete rakendamisega.
3.7. Vastutus – vastutame alati meie käsutuses olevate isikuandmetega tehtud toimingute eest ning oleme valmis nõuetekohast töötlemist ka tõendama.

4. ISIKUANDMETE KOGUMINE ja TÖÖTLEMINE
4.1. Kogume isikuandmeid, mida te meile ise esitate. Andmeid kogutakse teiega lepingu sõlmimise või lepingu sõlmimise eelsete toimingute käigus. Kogume:
4.1.1. Peamisi isikuandmeid: ees- ja perekonnanimi ning isikukood.
4.1.2. Kontaktandmeid: aadress, telefoninumber, e-posti aadress.
4.1.3. Kasutajakonto andmeid: e-posti aadress, kasutajanimi ja parool.
4.1.4. Lepingu andmeid: lepingu number ja sisu, osapoolte andmed.
4.1.5. Makseandmeid: pangakonto number, muud pangarekvisiidid.
4.1.6. Veebikülastuste andmeid: veebilehtede külastamine ja kasutamine.
4.1.7. Teenuste tarbimise andmeid: teenuste kasutamise statistilisi andmeid.

5. ISIKUANDMETE TÖÖTLEMISE ÕIGUSLIKUD ALUSED ja EESMÄRGID
5.1. Nõusolek on meile vajalik teie andmete töötlemiseks, kui soovime teie andmeid töödelda eesmärgil, milleks meil ei ole lepingust ega seadusest tulenevat muud õiguslikku alust. Nõusoleku saamisel töötleme teie andmeid vastava eesmärgi ulatuses ja piirides. Teil on õigus antud nõusolek igal ajal tagasi võtta. Kõik teile e-posti teel saadetavad kommertsteadaanded sisaldavad juhendit nõusolekust loobumiseks. Samuti saate kommertsteadaannete jaoks antud nõusoleku tagasi võtta, pöördudes Nuti Grupi poole ning saates vastavasisulise e-kirja aadressile nuti@nutigrupp.ee. Küpsiste kasutamiseks antud nõusoleku saate tagasi võtta küpsiste nõusoleku haldurist. Nõusoleku tagasivõtmine ei mõjuta enne tagasivõtmist nõusoleku alusel toimunud isikuandmete töötlemise seaduslikkust. Nõusolekut vajame:
5.1.1. Pakkumiste, uudiskirjade, meeldetuletuste, kutsete, tagasisideuuringute, õnnitluste ja muude reklaamteadete saatmiseks.
5.1.2. Teenuste parendamiseks ja analüüsimiseks.
5.1.3. Kampaaniate ja auhinnamängude korraldamiseks.
5.2. Lepingu täitmiseks või lepingu sõlmimisele eelnevate toimingute tegemiseks on vajalikud andmed, ilma milleta ei saa lepingus võetud kohustusi täita ja teenust osutada. Kui te meile lepingu sõlmimiseks või täitmiseks vajalikke andmeid ei esita või esitate valeandmeid, ei saa me teiega lepinguid sõlmida või lepinguga võetud kohustusi täita. Lepingu täitmiseks töötleme vaid selleks vajalikke andmeid. Lepingu täitmiseks on vajalik andmeid koguda, salvestada, säilitada, edastada, kasutada ja muul asjakohasel viisil töödelda järgmistel eesmärkidel:
5.2.1. Teiega suhtlemiseks, et lepingut sõlmida, informatsiooni edastada ja osutada teenust (paber- ja digiväljaannete tellimine ja kasutamine, auhinnamängud jne).
5.2.2. Teenuse osutamiseks vajalike andmete edastamiseks koostööpartneritele (ajakirjade tellimise korraldaja Express Post, ajakirjade kojukande korraldaja Eesti Post, makselahendused e-poes, pangad ja arvete tasumine).
5.2.3. Arvete koostamiseks ja saatmiseks ning raamatupidamiseks.
5.2.4. Vajadusel võime küsida teilt täiendavaid andmeid või koguda andmeid avalikest andmebaasidest.
5.3. Juriidiliste kohustuste täitmiseks, kui andmete töötlemise kohustus tuleneb mõnest õigusaktist, st andmete töötlemine on vajalik, et täita mõnda meile pandud juriidilist kohustust.
5.4. Õigustatud huvi. Teil on õigus küsida selgitusi õigustatud huvile tugineva isikuandmete töötlemise kohta, saates päringu punktis 2 nimetatud e-posti aadressile. Samuti on teil õigus saata vastuväide, kui leiate, et teie andmete töötlemine allpool toodud eesmärkidel kahjustab teie õigusi.
5.4.1. Võime oma õigustatud huvi alusel teie isikuandmeid töödelda seoses oma kliendibaasi haldamise ja analüüsiga turunduslikel või statistilistel eesmärkidel.
5.4.2. Võime edastada teie andmeid muudele isikutele, kui see on vajalik meie õiguste kaitsmiseks (näiteks kohtutele, võlgade sissenõudmisega tegelevatele isikutele, kohtutäituritele) või meie seadusest tuleneva kohustuse täitmiseks.

6. LIGIPÄÄS ISIKUANDMETELE
6.1. Lisaks muudele käesolevates tingimustes nimetatud isikutele võivad teie andmetele ligipääsu saada IT-, raamatupidamis-, turundus- jm tugiteenuste osutajad, pangad ja krediidiasutused ning muud isikud, kellele andmete edastamine on vajalik käesolevates tingimustes sätestatud eesmärkidel või kellele oleme vastavalt seadusele kohustatud andmeid edastama (eelkõige riigiasutused).
6.2. Kõik koostööpartnerid, kellele me teie andmeid edastame, on kohustatud hoidma teie andmeid konfidentsiaalsena.
6.3. Me ei väljasta teie andmeid käesolevates tingimustes nimetamata isikutele ilma teie nõusoleku või taotluseta, välja arvatud juhul, kui oleme selleks kohustatud vastavalt seadustele.

7. ISIKUANDMETE SÄILITAMINE
7.1. Säilitame teie isikuandmeid seni, kuni me vajame neid lepingu täitmiseks, ning pärast seda seni, kuni meie lepingulisest suhtest tulenevalt võib veel nõudeid tekkida või kuni andmete säilitamine on meile kohustuslik (näiteks raamatupidamiseks vajalikke isikuandmeid tuleb lähtuvalt seadusest säilitada 7 aastat). Eri andmete puhul on säilitamise tähtajad erinevad.
7.2. Oma isikuandmete säilitamise kohta täpsema teabe saamiseks võtke meiega ühendust punktis 2 toodud kontaktidel.

8. ANDMESUBJEKTI ÕIGUSED SAADA INFOT ENDA ANDMETE KOHTA
8.1. Andmesubjektil on alati õigus pöörduda meie poole, et saada juurdepääs ennast puudutavatele isikuandmetele ning tutvuda sellega, milliseid teie andmeid, millistel eesmärkidel ja kuidas me töötleme, taotleda ebaõigete andmete parandamist, ebavajalike andmete kustutamist ning põhjendatud juhtudel piirata, milliseid toiminguid me teie andmetega teeme, või esitada muid vastuväiteid.
8.2. Kui olete andnud meile nõusoleku oma isikuandmete töötlemiseks mõnel eesmärgil, on teil igal ajal õigus nõusolek tagasi võtta ning me lõpetame kohe vastavad toimingud, kui meil pole andmete töötlemiseks muud õiguslikku alust.
8.3. Teil on igal ajal võimalik loobuda uudiskirjade, pakkumiste, meeldetuletuste, kutsete, tagasisideuuringute ja muude reklaamteadete saamisest, järgides kirjadele või sõnumitele lisatud juhiseid.
8.4. Samuti on teil soovi korral õigus saada masinloetaval kujul isikuandmed, mida te olete meile esitanud, ning taotleda nende edastamist mõnele teisele organisatsioonile. Taotlustega pöörduge punktis 2 toodud kontaktidel.
8.5. Kui te leiate, et teie õigusi on rikutud, on teil õigus pöörduda Andmekaitse Inspektsiooni poole. Andmekaitse Inspektsiooni kontaktandmed on kättesaadavad veebilehel www.aki.ee.

9. KÜPSISTE KASUTAMINE JA PÕHIMÕTTED
Nuti Grupp kasutab oma veebilehtedel küpsiseid ja/või muid tehnoloogiaid. Andmesubjekt annab küpsiste kasutamiseks loa ja saab seda alati muuta.
9.1. Küpsiste kasutamine:
9.1.1. Teie paremaks teenindamiseks kasutavad Nuti Grupi veebilehed küpsiseid ehk cookie’sid.
9.1.2. Nuti Grupile kuuluvad domeenid võivad muu hulgas sisaldada elementi, mis salvestavad küpsiseid kolmandate isikute nimel.
9.2. Mis on küpsis ehk cookie?
9.2.1. Küpsis on tekstifail, mille saadavad ja salvestavad teie arvutisse veebilehed, mida te külastate. Küpsis salvestatakse veebilehitseja failikataloogis. Juhul kui olete veebilehte varem külastanud, loeb veebilehitseja küpsist ning edastab vastava teabe veebilehele või elemendile, mis küpsise algul salvestas. Lisateave küpsiste kohta on kättesaadav Andmekaitse Inspektsiooni veebilehel www.aki.ee.
9.2.2. Küpsised võimaldavad jälgida veebilehe kasutusstatistikat, rubriikide populaarsust ning muid veebilehel tehtavaid toiminguid. Küpsisest saadavat teavet kasutatakse veebilehe kasutusmugavuse ja sisu parandamise eesmärgil.
9.3. Küpsiste kasutamise eesmärgid
9.3.1. Veebilehtede sujuvaks toimimiseks ja teenuse osutamiseks.
9.3.2. Veebilehtede kasutajamugavuse ja ligipääsetavuse tõstmiseks.
9.3.3. Reklaami personaliseerimiseks.
9.3.4. Sisu ja/või teenuse parendamiseks – statistika ja analüütika küpsised võimaldavad parendada sisu vastavalt lugemise arvule ja huvile;
9.3.5. Vajadusel kasutatakse küpsistega kogutud isikuandmeid kohtus või muudes õiguskaitseorganites tõendina (näiteks tõendamaks oma andmekaitse protsesse).
9.4. Küpsiste kasutamise õiguslikud alused
9.4.1. Nõusolek küpsiste kasutamiseks meie veebilehtedel.
9.4.2. Õigustatud huvi ja lepingu täitmine.
9.5. Sotsiaalmeedia küpsised
Rõhutame, et sotsiaalmeedia teenustega seonduvate küpsiste korral ei ole meil võimalik tagada, et isikuandmeid ei edastata Ameerika Ühendriiki. Näiteks Facebook on kinnitanud, et Euroopa Liidus viibivate isikute andmeid hoitakse Euroopas, kuid Euroopa Kohus on asjas Schrems II (C-3111/18) tuvastanud vastupidise. Facebookiga seonduvate küpsiste korral on kogutavad andmed meie jaoks anonüümsed, kuid neid andmeid salvestab ja töötleb Facebook. Facebook saab neid andmed siduda teie Facebooki kontoga ja kasutada neid reklaami eesmärgil vastavalt Facebooki andmetöötluse reeglitele nii Facebooki platvormil kui ka väljaspool seda. Kui te ei soovi andmeedastust Facebookile, siis on teil nõusoleku alusel andmetöötluse korral õigus nõusolekut mitte anda või see tagasi võtta ning õigustatud huvi alusel andmetöötluse korral õigus töötlust keelata. Samuti on teil võimalik edasisest töötlusest keelduda enda internetilehitseja kaudu https://networkadvertising.org/choices.
9.6. Küpsistest keeldumine
9.6.1. Teil on õigus keelduda küpsiste salvestamisest arvutisse või muusse seadmesse või vastava mooduliga. Vastava soovi korral peate muutma oma veebilehitseja seadeid.
9.6.2. Eri tüüpi veebilehitsejad kasutavad küpsiste keelamiseks erinevaid meetodeid. Täpsem informatsioon on veebilehel www.aki.ee/kupsised.
9.6.3. Küpsiste blokeerimisel peate arvestama, et kõik veebilehe funktsioonid ei pruugi pärast küpsiste blokeerimist enam olla kättesaadavad.
9.7. Veebilehel kasutatavate küpsiste tüübid
9.7.1. Püsiküpsised on hädavajalikud veebilehel ringi liikumiseks ja selle funktsioonide kasutamiseks ning nende puudumisel ei saa kasutada kõiki veebilehe funktsioone.
9.7.2. Sessiooniküpsised võimaldavad veebilehel meelde jätta teie varasemaid valikuid (näiteks kasutajanimi, keelevalik jne) ning seeläbi pakkuda tõhusamaid ja isikupärasemaid funktsioone.
9.7.3. Jälgimisküpsised koguvad andmeid teie käitumisest veebilehel. Saadav informatsioon võimaldab tõsta veebilehe kasutusmugavust.
9.7.4. Reklaamküpsised koguvad andmeid sirvimisharjumuste kohta, mis omakorda võimaldab veebilehel esitada teie eelistustega kooskõlas olevat reklaamisisu. Lisaks võimaldab vastav küpsiseliik mõõta reklaamikampaania tõhusust.
9.8. Küpsiste eelistuste muutmine
9.8.1. Küpsiste eelistusi saab alati muuta vajutades siia.

10. TINGIMUSTE MUUTMINE
Nuti Grupp vaatab isikuandmete töötlemise tingimusi regulaarselt üle ning kohandab neid vastavalt isikuandmete töötluses toimuvatele muudatustele. Kehtivad tingimused on alati kättesaadavad Nuti Grupi veebilehel https://nutigrupp.ee/privaatsustingimused/

Hakka tellijaks!

Esimene kuu vaid 0,99 eurot,
edasi 3,99 eurot kuus.

Tellija saab:

  • lahendada kõiki ristsõnu
  • ristsõnade lahendamise pooleli jätta
  • ristsõnad keskkonnas meelde jätta ja uuesti lahendada
  • lahendada ristsõnu aja peale
  • näha oma lahendatud ristsõnu ja neile kulunud aega.
Mine tellima
Oled juba tellija? Logi sisse siit!
Vali värv:
Vali värv: